Torben Dalgaard ny direktør for CIMT

Vicedirektør Torben Dalgaard bliver ny direktør for Center for It, Medico og Telefoni, da Rene Munk-Nissen efter personlige overvejelser har valgt ikke at tiltræde.

Den 45-årige Torben Dalgaard, der i dag er vicedirektør i CIMT, sætter sig allerede d. 11/10 2016 i direktørstolen.

Koncerndirektør i Region Hovedstaden Jens Gordon Clausen understreger, at ansættelsesudvalget oprindeligt havde peget på to lige velkvalificerede kandidater med forskellige profiler, hvor Rene Munk-Nissen var den ene og Torben Dalgaard den anden.

"Torben kender Region Hovedstaden godt. Han er vellidt og fagligt anerkendt af sine kolleger og har rødder i både sundhedsverdenen og den private sektor. Det er derfor med stor glæde og tryghed, at vi nu kan overlade roret for Danmarks største offentlige center for sundhedsteknologi til ham," siger Jens Gordon Clausen.

Vi skal skabe de bedste rammer for fremtiden

Torben Dalgaard selv ser frem til de nye udfordringer.

"Jeg har været en del af CIMT fra begyndelsen og har et godt kendskab til organisationen og til sundhedsverdenen. Jeg har deltaget i forberedelserne til den store digitale transformation regionen i disse år gennemgår, og jeg ser det som CIMTs fornemmeste opgave at understøtte regionens hospitaler på bedste vis. Jeg meget bevidst om, at CIMT er med til at skabe rygraden i sundhedsvæsenet og har stor respekt og ydmyghed overfor opgavens omfang og kompleksitet. På samme tid glæder jeg mig til at udvikle regionens sundhedsteknologi yderligere sammen med dygtige kolleger i CIMT og fra hospitaler, virksomheder og koncerncentre," siger Torben Dalgaard.

Torben Dalgaard er 45 år, har været i Region Hovedstaden i 6½ år og har været en del af direktionen i CIMT siden 2012. Tidligere har han bl.a. været IT- og Medicochef på Hvidovre Hospital, og har også en fortid som afdelingsleder i Danske Bank, som konsulent og som leverandøransvarlig indenfor it projekter.

Fakta om CIMT:

  • CIMT står for Center for IT, Medico og Telefoni og har ca. 900 ansatte. Centeret leverer en lang række tjenester indenfor sundhedsteknologi til regionens ni hospitaler, tre tværgående virksomheder og syv centerstabe, i alt ca. 45.000 ansatte (svarende til ca. 39.400 fuldtidsansatte).

  • Opgaverne indeholder mange forskellige typer af projekter fra it-infrastrukturprojekter til organisatorisk implementering af sundheds-it-løsninger.

  • CIMT er et ud af syv koncerncentre, som har i alt ca. 1.900 medarbejdere, der betjener Region Hovedstaden inden for administration, drift og udvikling.

  • Den vigtigste opgave er at sikre, at Region Hovedstadens ca. 45.000 ansatte (svarende til ca. 39.400 fuldtidsansatte) har effektiv anvendelse af sundhedsteknologi på internationalt topniveau og derved sikre gode forudsætninger for en højere kvalitet og effektivitet i patientbehandlingen.

Yderligere information

  • Jens Gordon Clausen, koncerndirektør i Region Hovedstaden, via Region Hovedstadens pressevagt, tlf. 70 20 95 88

  • Torben Dalgaard, mobil 51 32 33 36

 

Redaktør