Vaccination uden tidsbestilling reserveres til borgere, der skal have første stik

Fra mandag den 22. november skal alle, der vil vaccineres mod corona i Region Hovedstaden, bestille tid på vacciner.dk. Borgere, der skal have første stik, kan dog stadig ​​bruge drop in-vaccination. Der bliver løbende åbnet nye vaccinationstider, og mandag den 22. november åbner et nyt vaccinationscenter på Amager.​

Region Hovedstaden genindfører fra mandag den 22. november tidsbestilling for alle vaccinationer og reserverer drop in-vaccination til borgere, der skal have deres første vaccinationsstik. Det skyldes, at mange borgere lige nu bliver inviteret til revaccination mod corona, og derfor er der travlt på regionens store vaccinationscentre. I tidsrummet, hvor man hidtil har kunnet møde op til drop in-vaccination uden tidsbestilling, har der især været travlt, og det har ofte givet længere ventetid og store udfordringer for både borgere og personale på vaccinationsstederne.

- Det skal være nemt og en god oplevelse for regionens borgere at blive vaccineret mod corona. Desværre har vi oplevet, at drop in-vaccination uden tidsbestilling giver lange køer, og derfor genindfører vi nu tidsbestilling, undtagen for dem, der skal have første stik. På den måde får vi en bedre og mere smidig proces og forhåbentlig en meget bedre oplevelse for borgerne, forklarer Helene Bliddal Døssing, som er vicedirektør i Akutberedskabet i Region Hovedstaden.

Region Hovedstaden har ni store vaccinationscentre, og via et tæt samarbejde med kommunerne er der nu ca. 20 lokale kommunale vaccinationssteder, hvor man kan bestille vaccinationstid eller møde op uden tidsbestilling, hvis man skal have sit første vaccinationsstik.

- Kommunernes indsats er helt uvurderlig, da vi har behov for at være til stede så mange steder som muligt, og specielt i de områder, hvor vaccinationstilslutningen er lav, siger Helene Bliddal Døssing og understreger, at der fortsat aftales særlige indsatser, hvis der er brug for det i udvalgte områder, ligesom kommunerne gør en stor indsats for at få vaccineret skrøbelige og udsatte borgere.

Nyt vaccinationscenter åbner mandag

Der bliver hele tiden justeret på vaccinationskapaciteten og løbende lagt tider ud, som kan bookes på vacciner.dk. Mandag den 22. november kl.  9 åbner et helt nyt vaccinationscenter på Sundbyvestervej 97, 2300 Amager. Centret vil kunne vaccinere op mod 1.500 borgere om dagen.

- Udover det nye vaccinationscenter på Amager, har vi endnu et vaccinationssted undervejs, ligesom vi hele tiden justerer på åbningstider og kapacitet i de centre, vi allerede har. Det sker i takt med, at vi får mere personale ansat, siger Helene Bliddal.

For yderligere kontakt regionens pressevagt på 70 20 95 88 og presse@regionh.dk

Redaktør