Vind en elbil i City 2


Prøv en tur i og lad børnene køre på mini-elbiler eller dyste i racerbanekonkurrencer

​​​​

Elbil-event lørdag den 2. marts 2013

Prøv elbiler til både børn og voksne, slå en regionsrådspolitiker i racerbane-ræs og vind en elbil for et halvt år. Det er blot nogle af de tilbud som Region Hovedstaden lørdag den 2. marts giver borgere mulighed for i City 2.

Større viden vil øge antallet af elbiler

Elbilsarrangementet er et led i Region Hovedstadens indsats for at​ skaffe flere elbiler på hovedstadsregionens gader. Det kræver blandt andet større viden om, hvad elbiler egentlig er, og hvor langt de kan køre, mener Lars Gaardhøj (S), formand for Miljø- og grøn vækstudvalgt i Region Hovedstaden:

Hovedstadens borgere vil gerne vide mere om elbiler

- Alle vil på dagen kunne spørge eksperter til råds om elbiler sat op i mod deres families behov, ligesom der vil være mulighed for at prøvekøre nogle modeller. Vores aktuelle projekt ”Test-en-elbil,” hvor 210 familier prøvekører elbiler, viser, at hovedstadens borgere er meget nysgerrige og åbne over for tanken om elbiler, siger Lars Gaardhøj og fortsætter:

Elbiler er velegnede til byområder

Elbiler er i dag lækre at køre i, de har en hurtig acceleration og er både driftsikre og miljøvenlige. De kan give renere luft, mindre støj og større energieffektivitet, og er derfor især i byområder et rigtigt godt alternativ til de svinende benzinbiler, siger Lars Gaardhøj, der selv vil være til stede på dagen.

Vind en elbil i et halvt år

På parkeringspladsen ved City 2 vil voksne kunne prøvekøre elbiler og inde i selve centeret kan børnene prøve elbiler i deres størrelse. Det er også indenfor, at elbilproducenter vil udstille deres modeller, at børnene kan dyste om præmier i en racerbanekonkurrence, de voksne kan prøve segways, og hvor der trækkes lod om et halvt års prøvekørsel af en elbil. Vinderen af konkurrencen offentliggøres sidst på dagen og får stillet bilen til rådighed fra 1. april 2013.

Tilmelding ikke nødvendig til heldagsarrangement

Hele arrangementet finder sted lørdag den 2. marts fra kl. 10.00 til 16.30. Man behøver ikke tilmelde sig på forhånd, men skal bare møde op.


Yderligere oplysninger:

  • Lars Gaardhøj, formand for Miljø- og grøn vækstudvalget i Region Hovedstaden, tlf. 28 92 25 98
  • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88.
Redaktør