Web-tv: Danmarks første nøglehulsmærkede kantine


Fødevareministeren overrakte nøglehulsmærket til medarbejderkantinen på Herlev Hospital.

​​​​

Sunde retter på menuen

Som den første kantine i Danmark modtog kantinen på Herlev Hospital Fødevarestyrelsens nøglehulsmærke. Et mærke, der dokumenterer, at retterne lever op til en række ernæringsmæssige krav for sund mad.
 

Kommer også patienterne til gode

Med ernæringseksperten Christian Bitz i spidsen har kantinen omlagt alle retter i køkkenet.
 - Vi tror, sund mad på arbejdspladsen giver medarbejderne større overskud, og at vores fokus på god ernæring får en positiv afsmitning på patienterne, fortæller køkkenchef Michael Allerup.

WEB-TV: Se overrækkelsen af nøglehulsmærket:

  
​​​​
(1:20 min)

WEB-TV: Christian Bitz og kokken Tim Neergaard fortæller om de sunde retter

​​
(3:33 min)


  


Fakta om Nøglehulsmærket:

  • Nøglehulsmærket er et fælles nordisk ernæringsmærke, der blev lanceret af fødevarestyrelsen i 2009 for at gøre det nemmere at finde de sundeste produkter på hylderne i supermarkedet
  • Fødevarer med nøglehullet skal leve op til en række krav for indholdet af fedt, sukker, salt og kostfibre
  • Mærket sidder i dag på cirka 1200 fødevarer
  • 1. februar 2012 blev ”Nøglehullet på spisesteder” indført for at gøre det nemmere for folk, der spiser ude at vælge de sunde retter
  • Spisesteder, der får nøglehulsmærket skal opfylde en række krav til blandt andet sammensætning af måltider, uddannelse af personale og kontrol
  • Det er frivilligt om man vil bruge mærket.

Kilde: Fødevarestyrelsen

   

​​​​
Redaktør