Rehabilitering

Her kan du bl.a. læse anbefalingerne for superviseret fysisk træning til mennesker med type 2-diabetes, KOL og hjertekarsygdom, downloade testmanualer og se film om fysiske test

Anbefalinger til superviseret fysisk træning​

På initiativ fra Kronikerprogrammet er den foreliggende evidens for fysisk træning til mennesker med type 2-diabetes, KOL og hjertekarsygdom blevet afdækket.
 
I maj 2013 lancerede Region Hovedstaden nye anbefalinger til superviseret fysisk træning og fysiske test af borgere med disse sygdomme.

Anbefalingerne kan læses i rapporten, som kan dow​nloades her.

Der er også udarbejdet et resume ​af anbefalingerne. Resumeet er en kort sammenfatning, så planlæggere har mulighed for at danne sig et hurtigt overblik over rapportens anbefalinger.

Rapporten blev præsenteret på et temamøde for alle regionens terapeuter, behandlere og planlæggere, der arbejder med træning og rehabilitering i kommuner og på hospitaler.

Oplægsholdernes præsentationer findes her:
Nina Beyer, Stig Mølsted, Henrik Hansen og Christian Have Dall, forfatterne bag rapporten
Tina Vilsbøll, professor, Gentofte Ho​spital
Charlotte Dorph Lyng, projektleder, Lyngby-Taarbæk Kommune

Testma​​nualer​​​​​​​​​

I tillæg til rapporten er der udarbejdet film, der støtter en standardisering af testprocedurer. Der indgår tre test:

Se filmen i sin fulde længde

Rapporten indeholder specifikke manualer (herunder verbale instruktioner til tester), som det anbefales at printe ud og evt. laminere, så de udgør en mini-håndbog til at standardisere det daglige arbejde omkring testprocedurer i kommuner og på hospitaler.
Print manualerne her​

Redaktør