4 podcasts som gør dig klogere på ledelse

Få faglig inspiration på farten til dit virke som leder med podcasts i ørene. Her har vi samlet nogle gode eksempler på podcasts om ledelsesfaglighed, som tager udgangspunkt i offentlig ledelse, forskningsbaseret viden, oplevelser fra erfarne ledere og gode råd fra ledelseskonsulenter.
Vent...

​Få ledelsesudvikling direkte i øregangene, når du er på farten i hverdagen med inspirerende podcasts. Her har vi samlet en lille håndfuld eksempler, som vi håber kan inspirere dig. 

I to af podcastserierne kan du også høre stemmer fra Region Hovedstaden dele deres ledelseserfaringer.

Derudover findes der også nogle interne podcastserier i Region Hovedstaden, hvor ledere bruger mediet, som en del af deres kommunikation til medarbejderne.   

Væksthus for Ledelse – Lyt til Ledelse

Væksthus for Ledelse er et samarbejde mellem KL, Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet. Her arbejder man målrettet på fælles projekter, som skal bidrage til stadig bedre ledelse i kommuner og regioner.

I deres podcastserie 'Lyt til Ledelse' kan du møde en række forskellige ledere fra kommuner og regioner, som fortæller om deres udfordringer og resultater med en særlig ledelsesmæssig indsat. Serien inkluderer også stemmer fra Region Hovedstaden.

Du kan blandt andre høre koncerndirektør Dorthe Crüger i sin tidligere rolle som ledelsesambassadør fortælle om at sætte patienten først. Også vicedirektør på Herlev og Gentofte Hospital Lisbet Ravn medvirker i et afsnit, hvor hun fortæller om mødet med coronakrisen.

Podcastserie: Lyt til Ledelse 

Lederstof.dk – Ledelse med vilje

Lederstof.dk er et åbent onlinemedie om livet med ledelse udgivet af fagforeningen Lederne. Her udgiver de blandt andet podcastserien: 'Ledelse med vilje', som interviewer inspirerende og markante ledere fra både det offentlige og det private erhvervsliv. Podcasten byder på samtaler om ledernes livs og deres karrieres vigtigste beslutninger, og hvordan man bedst leder i en verden fuld af forandringer.

Du kan blandt andre høre Rigshospitalets direktør Per Christiansen fortælle om sin ledelsesfilosofi, samt hvorfor han ikke kunne sige nej til chancen for at sidde for bordenden på Rigshospitalet, selvom det faktisk betød en nedgang i både løn og i formelt ledelsesansvar.

Podcastserie: Ledelse med vilje

Aarhus Universitet: Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse - Podcasts om ledelse

Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse er et tværdisciplinært forskningscenter, der åbnede i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Centerets vision er at bidrage til en bedre offentlig sektor ved at producere, dele og anvende forskningsbaseret viden om offentlig ledelse.

I deres podcast dykker Center for Offentlig Ledelse ned i, hvad god ledelse er ved at se nærmere på blandt andet motivation og lederskab. Her får du forskningsbaseret viden fra blandt andre professor Lotte Bøgh Andersen, som også var medlem Ledelseskommissionen.   

Podcasts om ledelse 

LEAD - Podcasts om ledelse og organisationsudvikling

Konsulentfirmaet LEAD, som underviser på Region Hovedstadens Lederudviklingsprogram, udgiver podcasts om deres arbejde med ledelse og organisationsudvikling med gode råd til, hvordan du fx skaber mere effektive ledergrupper, implementerer en ny strategi eller arbejder med den offentlige leadership pipeline.

Podcasts om ledelse og organisationsudvikling 

Interne podcasts med ledere i Region Hovedstaden

Podcasts kan også bruges som et værktøj og en kommunikationskanal mellem ledere og medarbejdere. Det er der allerede flere ledere i Region Hovedstaden, som gør brug af.

Hospitalsdirektør på Rigshospitalet, Per Christian har siden 2019 været vært på podcasten BeRiget, hvor han har samtaler med forskellige faglige profiler fra Rigshospitalet, der beriger det danske sundhedsvæsen.

På Bispebjerg og Frederiksberg hospital er ledelsen for nylig begyndt at udgive podcastserien 'Stemmer på Bjerget'. Her forsøger ledelsen at gøre vejen fra direktion til medarbejder kortere gennem samtaler, hvor de går tæt på livet på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Du finder de to første afsnit af 'Stemmer på Bjerget' i den løbende oversigt over nye podcastudgivelser i Region Hovedstaden.

Podcastserie med Per Christiansen: BeRiget

Podcastserie med ledelsen fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital: Stemmer på Bjerget 

Har du et godt tip?

Lytter du til andre podcasts om ledelse, som du kan anbefale dine lederkollegaer i regionen, så skriv dem gerne i kommentarfeltet nedenunder.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor