Hjemmebehandling gav familien en normal hverdag

​​Under navnet Hospital@home tilbyder infektionsmedicinsk klinik på Rigshospitalet hjemmebehandling som et led i forsøget med værdibaseret styring. Det blev en god oplevelse for Kai og hans kone Lene – og ikke mindst for deres datter på 6 år, som kunne have sin far derhjemme

Vent...
I foråret blev Kai ramt af en absces i hjernen, som skulle behandles på infektionsmedicinsk afdeling på Rigshospitalet.

Udsigten til et langt ophold på hospitalet var ikke særlig sjov, så Kai og hans kone Lene takkede ja til tilbuddet om, at han kunne være derhjemme under indlæggelsen og selv sørge for en del af de prøver og den medicin, han skulle tage.

”Det var rigtigt vigtigt for os, at vi kunne opretholde en normal hverdag. Ikke mindst for vores datters skyld. Det er ikke særligt trygt for en 6-årig, når ens far er indlagt så lang tid. Så for hende har det været rigtigt godt at have far hjemme i stedet, fortæller Kai.

Et stort ansvar for familien

Det var ikke uden betænkeligheder, at familien sagde ja tak til hjemmebehandling, fortæller Kais kone Lene: ”Jeg var lidt nervøs for det ansvar, som fulgte med. Jeg skulle give Kai antibiotika, og der var ikke nogen læge lige om hjørnet, hvis der gik et eller andet galt,” fortæller Lene. 

Men udsigten til en nogenlunde normal hverdag for familien - og betryggende ord fra lægen - fik dem alligevel til at takke ja. Efter lidt oplæring på afdelingen blev Kai udstyret med måleudstyr, medicin og en Ipad, hvor han skulle indtaste resultater af målinger; fx infektionstal og temperatur.

Hurtigere rask derhjemme

Kai er sikker på, at han også bliver hurtigere rask af at være derhjemme. ”Jeg føler mig ikke så syg herhjemme. Jeg kan bedre slappe af i min egen stue, end jeg kan på en sengestue på hospitalet. Og så tror jeg, at man bliver hurtigere rask, når man ikke er omgivet af sygdom døgnet rundt,” siger Kai, som allerede 14 dage efter indlæggelsen er tilbage på arbejdet på nedsat tid. ”Lægerne forventer, at jeg kan være 100% tilbage efter endnu 2 uger,” siger han.

Gode råd med på vejen

Forløbet har været trygt og effektivt, fortæller Kai og Lene. Selvom de kunne mærke, at lægerne havde travlt, oplevede de aldrig lange ventetider, når Kai fx skulle skannes. De har alligevel nogle gode råd, de gerne vil give med på vejen: ”Der manglede måske lidt fokus på resten af familien,” siger Lene og fortsætter: ”Jeg blev nød til at blive hjemme også, for der var så mange ting omkring Kais sygdom og behandling, som han ikke kunne eller skulle stå alene med. Det fik vi ikke rigtigt noget at vide om på hospitalet.”

”Og så ville vi gerne havde haft én kontakt på afdelingen, som vi kunne ringe direkte til. Én som kendte os og vores situation, siger Kai. ”Vi har jo et nummer til afdelingen, vi altid kan ringe til. Og de kan jo kigge i journalen, men det er ikke helt det samme, som at få én i røret, du kender – og som kender dig,” siger Kai.

På trods af de små bump fortryder familien ikke et sekund, at de tog imod tilbuddet om hjemmebehandling. ”Det var den helt rigtige beslutning, og vi vil ikke tøve et sekund en anden gang, slutter Kai og Lene.
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor