En grøn elbil

​​​​​​​​​

Vejledninger til kommuner, flådeejere og boligorganisationer

​Copenhagen Electric har udarbejdet let tilgængelige vejledninger til kommuner og flådeejere ved køb af elbiler og ladeinfrastruktur.

​Copenhagen Electric har udarbejdet vejledninger om elbiler og ladeinfrastruktur.

Vejledning til kommuner

Mange kommuner har ønsker om at fremme den grønne omstilling på transportområdet for at forbedre klimaregnskabet og mindske udledningen af partikler i nærmiljøet. Men hvilket spillerum har kommunen, når det kommer til fremme af elbiler og opstilling af ladeinfrastruktur? Hvilke juridiske overvejelser, praktiske og tekniske implikationer er der?


Nærværende vejledning er udarbejdet af FDEL – Forenede Danske Elbilister – for Region Hovedstaden. 
Pdf-fil: Åbner i nyt vindue/ny faneVejledning til kommuner.pdf


Du kan også se hvordan andre kommuner har gjort i forhold til ladeinfrastruktur og strategier på elbilviden.dk, som Copenhagen Electric har været med til at stifte.


Ved yderligere spørgsmål er du/I velkommen til at kontakte Copenhagen Electric eller Elbilforeningen FDEL (sekretariatet@fdel.dk).

Renovationskøretøjer

Copenhagen Electric har i samarbejde med 4-Leaf Consulting uadarbejdet en guide til bl.a. kommuner for at opnå et godt beslutningsgrundlag ifm. kommende udbud – eller evt. hjemtagning eller udlicitering på affaldsområdet.

Pdf-fil: Åbner i nyt vindue/ny faneLæs guide til renovationskørsel på el i kommunerne.


Vejledninger til flådeejere

Denne guide er til jer, der står for drift og indkøb af køretøjer til virksomhedens flåde og overvejer at skifte til elbiler.


Vejledningen introducerer til nogle af markedets køretøjer, opladning og etablering af ladestandere. I bliver samtidig introduceret til nogle af de punkter, som I bør være opmærksomme på, når I skal i gang med den grønne omstilling.

Læs Guide til Flådeejere.

​Vejledninger til boligorganisationer

Copenhagen Electric har i samarbejde med DTU udarbejdet en miniguide til beboelsesbygninger og boligforeninger med delt parkeringsareal. Der vil i slutningen af 2020 udkomme en mere fyldestgørende vejledning.

Læs Miniguide – Ladeinfrastruktur til beboelsesbygninger med delt parkeringsareal.


Du kan på elbilviden.dk se forskellige f​orskellige gode råd til boligorganisationer og -selskaber.

Vejledninger til virksomheder

Denne guide er primært rettet mod virksomheder som råder over et parkeringsareal som benyttes af egne køretøjer, medarbejdere, gæster, offentligheden – eller en kombination af disse. Guiden kan dog også anvendes af uddannelsesinstitutioner og andre typer af offentlige og private organisationer som råder over parkeringsarealer.​


Pdf-fil: Åbner i nyt vindue/ny faneLæs vejledningen til virksomheder.Vejledningerne kan ikke erstatte professionel rådgivning, og der tages forbehold for fejl og ændringer i fx teknik og jura. Kommuner, flådeejere m.m. opfordres altid til at indhente kvalificeret rådgivning fra fx professionelle ladeoperatører og/eller rådgivere.

Redaktør