Koloskopi

Siden 2012 har CAMES fokuseret på at styrke sundhedspersonalets kvalifikationer og kompetencer indenfor koloskopi for at sikre den bedst mulige behandling af patienterne. 

​​​​​

​Årligt bliver mellem 3000-4000 tilfælde af ende- og tyktarmskræft blandt mænd og kvinder diagnosticeret. 1344 personer døde af sygdommen i 2019.

Opsporing af ende- og tyktarmskræft sker primært ved hjælp af den teknisk svære undersøgelse, koloskopi. En procedure sygeplejersker og læger landet over foretager over 100.000 gange årligt.

CAMES har siden 2012 haft fokus på at udvikle læger og sygeplejerskers kompetencer indenfor koloskopi i et simulations-baseret forum, hvor de kan forbedre deres kvalifikationer inden de møder patienterne. I forbindelse med projektet ”Automatic Assessment of Colonoscopy Performance” er der udviklet redskaber, hvor læger og sygeplejersker på en automatiseret, objektiv og sikker måde kan opkvalificere deres kompetencer indenfor koloskopi.

Med støtte fra Kræftens Bekæmpelse er projektet i gang med at udbrede systemet i et stort randomiseret set-up, hvor effekten af diagnostisk præcision og håndteringen af skopet undersøges.

Læs mere her. ​

Redaktør