Konceptet 'Patienter som underviser' søger patientundervisere

​I vores uddannelsescenter har vi brug for mennesker med diagnosen KOL, som har lyst til at hjælpe med undervisningen for medicinstuderende. 

Konceptet 'patienter som undervisere' søger patientundervisere med diagnosen KOL, som har lyst til at indgå i medicinstuderendes kommunikations-undervisning. Kurserne er af 6 timers varighed, hvor vi har brug for din hjælp i 2 timer pr. gang. 

Din rolle i undervisningen:

  1. Du skal deltage i 2 samtaler med to forskellige medicinstuderende af ca. 10 minutters varighed. Bagefter skal du have mod på at fortælle den studerende, hvordan du synes det gik.

  2. Sammen med 3 andre patienter skal du overfor 8 studerende kort fortælle om personlige erfaringer med god eller mindre god kommunikation med læger, og deltage i en dialog med de studerende om, hvad der er vigtigt for dig, når du kommunikerer med læger. 

Du vil blive en del af en større gruppe af 'patientundervisere' og for hver undervisningsgang modtager du et mindre honorar. 

For at kunne deltage i undervisningen skal du:

  • Bo i Hovedstadsregionen eller være indstillet på at køre til København

  • Have diagnosen KOL

  • Have været diagnosticeret i minimum 2 år

  • Være afklaret med din sygdom – i stand til at være konstruktiv ift. egen sygdom

  • Kunne undervise fra semesteret foråret 2019 og i dagtimerne.  

  • Have mulighed for at undervise/deltage ca. 5 x 2 timer pr. semester

  • Kunne deltage i et kvalificeringsprogram (januar 2019)

Kvalificeringen foregår i Copenhagen Academy for Medical Education and Simulation (CAMES), København Ø. Selve undervisningen kommer også til at foregå i CAMES.

Er du interesseret så ring til konsulent Judit Vibe Madsen på 38 66 46 30 eller skriv en mail: judit.vibe.madsen@regionh.dk med dit navn, alder, adresse, tlf.nr. diagnose(r), en kort sygehistorie, samt hvorfor du gerne vil deltage.

Vi glæder os til at høre fra dig. 

Redaktør