Kl. 11.05
| Erfaringer fra pilotprojekt Mental sundhed for sundhedsprofessionelle fra Herlev Hospital
Pilotprojektet viser, hvordan systematik, ledelse og metoder som støttende, kollegiale samtaler og defusing kan styrke kollegaskabet, som er en vigtig forebyggende faktor.
Hør mere om, hvordan et konkret projekt kan tage afsæt i både arbejdsmiljø og patientsikkerhed. Du får også erfaringer med opbygning, tiltag og udfordringer.
Hør oplæg fra: - Doris Østergaard, Professor, CAMES & E-læring
- Jacob Nielsen, overlæge og konsulent, Dansk Selskab for Patientsikkerhed
- Pernille Cedergreen, cheflæge, Afdeling for Bedøvelse, Operation og Intensiv Behandling, Gentofte Hospital
|
Kl. 11.45
| Forskningssalon: Hvad ved vi om sammenhængen mellem patientsikkerhed og mental sundhed?
Få indblik i sammenhængene mellem arbejdsmiljø, fastholdelse og second victim-problemstillinger. Hvordan hænger det sammen med patientsikkerhedskultur, og hvad skal vi fokusere på for at fremme sikkerheden for patienter og personale? Og hvordan kan den viden, vi har nu, omsættes til praksis?
Alt det kan du blive klogere på i forskningssalonen, hvor du bl.a. kan møde:
- Anja Vibe, ph.d.-studerende, CAMES & E-læring
- Bibi Hølge-Hazelton, sygeplejerske, forskningschef og professor ved Syddansk Universitet, Sjællands Universitetshospital
- Lene Lauge Berring, chefsygeplejerske, SD, cand.cur. Ph.d. – Lektor, MVU- forskningsleder og Leder af Psykiatrisk Forskningsenhed, Psykiatrien Region Sjælland
- Tobias Browall Krogh, cand.med/læge
- Peter Dieckmann, PhD, lektor ved Københavns Universitet, psykolog, og seniorforsker ved CAMES & E-læring og moderator
|
Kl. 13.30
| Parallelsessioner: Dilemmaer i feltet mellem mental sundhed for sundhedsprofessionelle og patientsikkerhed
Er mental sundhed den enkeltes eller organisationens ansvar? Hvornår og hvorfor fungerer det, når vi arbejder sammen som individer og som organisation? Og hvilke dilemmaer kan opstå? Det er spørgsmål, som oplægsholderne vil belyse fra adskillige vinkler. Du kan møde: - Anette Lykke Petri, direktør, Styrelsen for Patientsikkerhed
- Johan Gersel, filosof, Institut for Ledelse, Politik og Filosofi Copenhagen Business School
- Lisa Sengeløv, cheflæge, Afdeling for Kræftbehandling, Herlev og Gentofte Hospital og vinder af Region Hovedstadens Ledelsespris for ”Medmenneskelig ledelse”
- Morten Sørensen Thaning, filosof, Institut for Ledelse, Politik og Filosofi Copenhagen Business School
- Puk Vad Vestergaard, chefsygeplejerske, Afdeling for Kræftbehandling, Herlev og Gentofte Hospital og vinder af Region Hovedstadens Ledelsespris for ”Medmenneskelig ledelse”
Trine Gyldenhof Sneum, specialkonsulent, Psykisk arbejdsmiljø og Sygefravær, Arbejdstilsynet Mette Adolph Huld, tilsynschef, Arbejdstilsynet
Efter oplæggene vil der være paneldiskussion, hvor du kan komme med spørgsmål og inputs.
Facilitator er Pernille Cedergreen, cheflæge, Afdeling for Bedøvelse, Operation og Intensiv Behandling, Gentofte Hospital
Fra viden til handling – hvordan implementerer vi? Hvordan kan vi praktisk komme i gang med implementering? Hvilke implementeringsmodeller er der, og hvordan vedligeholder og re-implementerer vi tiltag? Det kan du blive klogere på og samtidig få kendskab til, hvordan overgangen fra projektperiode til drift kan være. Du får også redskaber med hjem, som du kan bruge i din hverdag.
Du kan møde: - Simon Tulloch, psykolog og chefkonsulent, Dansk Selskab for Patientsikkerhed
- Vicki Flygenring Gudmandsen, oversygeplejerske, Opvågningen, Herlev Hospital
Facilitator er Jacob Nielsen, overlæge og konsulent, Dansk Selskab for Patientsikkerhed
Hvordan kan uddannelserne fremme den mentale sundhed? Arbejdet i sundhedsvæsenet kan indebære psykiske belastninger. Så hvordan kan uddannelsesinstitutioner være med til at fremme den mentale sundhed hos de studerende, som er fremtidens sundhedspersonale?
Hør, hvordan Københavns Universitet og Københavns Professionshøjskole arbejder med at give de studerende redskaber til at fremme deres mentale sundhed i arbejdslivet.
Hør også oplæg fra Sygeplejerstuderendes Landssammenslutning og Foreningen af Danske Lægestuderende, hvor de studerende giver deres perspektiv på, hvad uddannelsessituationerne kan gøre.
Efter oplæggene vil der være debat.
Du kan møde: - Lasse Bremholm Hansen, Cheflæge, klinisk lektor, ph.d., Sjællands Universitetshospital
- Oscar Juul, formand, uddannelsespolitisk udvalg, FADL
- Victoria Funder, medlem af SLS’s forretningsudvalg
- Katrine Hoffmann Pii, lektor, ph.d., Københavns Professionshøjskole
Facilitator er Jens Reventlov, chefkonsulent, Dansk Selskab for Patientsikkerhed
Hvordan kan simulation og psykodrama bidrage til at analysere udfordrende situationer? Workshop Mange sundhedssituationer har potentiale for at være belastende. Men det kan være svært at finde de rigtige ord og muligheder for at snakke om disse aspekter. Workshoppen bruger re-enactment og psykodrama for at undersøge de forskellige følelser og tanker, som er på spil i udfordrende situationer på en interaktiv måde. Du kan møde:
- Anja Vibe, ph.d.-studerende, CAMES & E-læring
- Peter Dieckmann, ph.d. og lektor, Københavns Universitet, psykolog og seniorforsker ved CAMES & E-læring
|