Helsingør anerkendes for sine grønne initiativer

​Hvert år uddeles prisen European Green Leaf til en europæisk by eller kommune, der har gjort sig bemærket gennem tiltag på det grønne område – og i 2024 er det Helsingør Kommune, der som Green Leaf-by kan kalde sig grøn ambassadør i Europa. 

Vent...
​To ud af tre europæere bor i byer, og netop byområder udgør nogle af vor tids største miljømæssige udfordringer. European Green Leaf gives til en europæisk by eller kommune, der på lokalt plan engagerer sig i grønne løsninger, og som har et indbyggertal på mellem 20.000 og 100.000.

Helsingør Kommune og de andre deltagere i konkurrencen er blevet vurderet ud fra seks parametre: klima og energi, luftkvalitet og støj, cirkulær økonomi, vand samt natur og biodiversitet. Helsingør anerkendes for sine grønne tiltag – som at byen reducerer virkningen af energikrisen ved at fremskynde energirenovering af bygninger og konvertering af varmekilder ved blandt andet at etablere fjernvarmesystemer. Helsingør har også besluttet at rekonstruere spildevandssystemet for at forbedre både vandkvaliteten og -effektiviteten samt for at støtte klimatilpasningen.

Titlen som European Green Leaf-by betyder da også noget. Borgmester Benedikte Kiær nævner f.eks. Helsingør som Green Leaf-by i sin nytårstale. "Hvis vi skal leve op til de høje ambitioner, vi har på det grønne område, er der brug for masser af handling i de kommende år. Derfor skal vi også fortsætte med at udbygge fjern​varme, så den i de kommende år når ud til rigtig mange borgere. Omlægge til bæredygtig transport og skabe bedre muligheder for at oplade biler. Og vi skal fortsætte med at energirenovere og tænke bæredygtigt, når vi bygger. På den måde kan vi fortsætte med at være i front med den grønne omstilling. Ikke kun i 2024, men også i de efterfølgende år," skriver hun.

Mottoet for Helsingørs Green Leaf-år er "sharing is caring", hvor borgere og lokalt forankrede virksomheder bliver inddraget i den grønne omstilling. D. 29. januar 2024 blev der afholdt en åbningsceremoni for Helsingørs Green Leaf-år, og gennem hele 2024 er der mulighed for at deltage i en lang række arrangementer og aktiviteter i Helsingør Kommune, der har fokus på klima, miljø og bæredygtighed.

Du kan læse mere om programmet og European Green Leaf på kommunens hjemmeside.

Kilde: Europa-KommissionenRedaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor