Hvidovre-virksomhed tjener penge på grøn omstilling

​Altiflex har netop modtaget 13 millioner kroner i EU-støtte til at udvikle og accelerere produktionen af deres bæredygtige byggemoduler. Det viser, at vækst og grøn omstilling ikke behøver være modsætninger.

Vent...

Grønne løsninger behøver ikke være dyrere end de traditionelle. Det er Hvidovre-virksomheden Altiflex et godt eksempel på. De har netop modtaget 13 millioner fra EU's forsknings- og innovationsprogram Horizon2020, og den grønne omstilling er kernen i deres virksomhed:

"Det er vigtigt for os at vise, at grønnere løsninger ikke behøver være noget, man investerer i, men at de faktisk kan være lige så billige. Så kunden skal ikke bruge flere penge, de skal bare bruge pengene anderledes, end de plejer", siger direktør for Altiflex Mikael Kremmer.

Altiflex laver en helt ny type interim byggemoduler, der bruges til at afdække og isolere store byggerier, og er meget mere bæredygtige, end dem der normalt bruges i dag, bl.a. fordi de kan genanvendes i op mod tyve år – i modsætning til de traditionelle typer, der ofte kun kan bruges en enkelt gang.
Samtidig laver de en tættere aflukning, så de mindsker varmetabet og sparer energi, mens byggeriet er i gang. Det kommer også håndværkerne til gode, fordi de bliver udsat for mindre træk og oplever et bedre indeklima.

"Det er også bedre for håndværkernes arbejdsmiljø. Man kan blive helt varm om hjertet af den tanke", siger Mikael Kremmer.

DR satte for nyligt fokus på Altiflex og deres bæredygtige byggemoduler på P4 København. Hør interviewet her (Interviewet begynder ved 01:10:00)

EU: Altiflex vil revolutionere byggeriet

Altiflex har fået rådgivning af Greater Copenhagen EU Offices rådgivningsservice CopenVirk, der har hjulpet med at afklare mulighederne for EU-støtte. Altiflex har både fået støtte i fase 1 og 2 gennem EU's SME-instrument, og der er åbenlyse årsager til, at virksomheden har haft succes med sin ansøgning:

"Projektet vil demonstrere, hvordan både Altiflex og deres kunder kan tjene penge på at levere grøn omstilling. Det giver høje evalueringer i EU, når man kan love grøn omstilling og nye arbejdspladser i mange år efter projektet", siger Rasmus Mørk, der er konsulent hos Greater Copenhagen EU Office.  

I sin beskrivelse af Altiflex skriver EU, at virksomheden har stort økonomisk potentiale, og at det samtidig kan føre til et mindre aftryk på miljøet og samtidig give kunderne besparelser. 

"Den danske SME Altiflex har en målsætning om at revolutionere den måde, bygninger er afskærmet på ved at præsentere et helt nyt system med mange fordele, sammenlignet med de løsninger, der er lavet af træ og plastik", skriver EASME. 

"Altiflex har udviklet et unikt og samtidig simpelt modulkoncept, som på effektiv vis afskærmer bygninger under konstruktion".

Læs hele EU's beskrivelse af Altiflex her.

Speeder grøn omstilling op

Byggebranchen er en af de største klimasyndere, men den seneste tid har er opmærksomheden omkring problemet dog vokset, og byggebranchens interesseorganisationer har meldt ud, at de vil være mere ambitiøse.

For eksempel har Dansk Beton defineret et mål om, at man i 2030 skal bruge en ny type beton, der udleder halvt så meget CO2, som den gør i dag. Det mål er der indtil videre 32 virksomheder og organisationer, der har tilsluttet sig, skriver dr.dk. Blandt dem er både Region Hovedstaden og en række små og store virksomheder, arkitekter og ingeniører. Også Dansk Byggeri vil sætte mere fokus på grøn omstilling i branchen.

Den dagsorden er Altiflex med på. Hvidovre-virksomheden har skabt et produkt, der faktisk kan bidrage til at reducere byggeindustriens CO2-udledning og affaldsmængder. Den store støtte fra EU betyder, at de kan ekspandere deres produktion og eksportere til flere lande.

"Det er fantastisk, at grøn omstilling og vækst kan kombineres, og EU-støtten accelerer den proces. Nu speeder vi op!", siger Mikael Kremmer. 

Projektet skal bane vejen for yderligere salg af Altiflex' bæredygtige byggemoduler på udenlandske markeder, og virksomheden planlægger derfor også at ansætte flere medarbejdere til at håndtere den øgede efterspørgsel.

Læs mere hos DR her

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor