​​​

Dine EU-muligheder

​Horizon Europe er EU’s forsknings- og innovationsprogram for perioden 2021-2027.

Horizon Europe støtter forskning og innovation

Horizon Europe vil støtte forsknings- og innovationsprojekter på alle stadier i udviklingsfasen, fx grundforskning, strategisk og anvendt forskning, innovationsprojekter, virksomheders produktudvikling samt offentlige innovative indkøb. Horizon Europe består af tre søjler:

  • Excellent Videnskab – excellent grundforskning og mobilitet
  • Globale Udfordringer og Industriel Konkurrenceevne – løsninger til strategisk vigtige samfundsudfordringer
  • Innovativt Europa – test, demonstration og opskalering
Det samlede budget for Horizon Europe er 95 mia. Euro.
Se oversigt over strukturen for Horizon Europe  (pdf, åbner i et nyt vindue).

Prioriteter i Horizon Europe

Forsknings- og innovationsprojekter i Horizon Europe skal bidrage til at adressere globale udfordringer som fx klimaforandringer og bæredygtighed samt skabe samfundsmæssig impact. Horizon Europe implementeres gennem 2-årige tematiske arbejdsprogrammer, der bidrager til at gennemføre von der Leyen Kommissionens politiske prioriteter som at sikre EU’s grønne og digitale omstilling. Arbejdsprogrammerne udarbejdes af Europa-Kommissionen med input fra en række aktører og godkendes af EU-medlemslandene. Det giver mulighed for at påvirke prioriteterne i arbejdsprogrammerne. Du kan læse mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få viden om og indflydelse på EU’s forsknings- og innovationsprioriteter her: Sådan hjælper vi.

Få inspiration til hvordan andre forskere, universiteter og hospitaler har engageret sig i EU’s forsknings- og innovationsdagsorden her: Cases.

Horizon Europe værktøjer

GCPHEU udarbejder løbende en række værktøjer til brug i arbejdet med interessevaretagelse og forberedelse af forsknings- og innovationsprojekter i Horizon Europe.

  • Vi har samlet en række spørgsmål og svar om Horizon Europe. Her kan du bl.a. få forklaret programmets struktur, tilblivelse, muligheder og regler. Den kan bruges både som opslagsværk eller som grundig introduktion til hele programmet: Horizon Europe QA 2022 (pdf, åbner i et nyt vindue).
  • Vi har samlet grafiske værktøjer, tidlinjer og oversigter over Horizon Europe til forskere og erfarne projektledere, der ønsker at lede store Horizon Europe-samarbejdsprojekter. Du finder materialet her: Horizon Europe startpakke (pdf, åbner i et nyt vindue).Redaktør