Berit bliver hyldet for sin særlige indsats i Rødovre

​PRESSEMEDDELELSE: Mandag den 13. november hylder næstformand for Danske Handicaporganisationer Sif Holst fodterapeut Berit Molsing Beining. Berit gør nemlig en særlig indsats over for de borgere i Rødovre Kommune, der er berørt af en funktionsnedsættelse.

​Fodterapeut Berit Molsing Beining gør til daglig en afgørende forskel for rigtig mange af Rødovres borgere. Berit har nemlig taget et vigtigt valg om, at borgere i Rødovre med funktionsnedsættelse skal have gode adgangsforhold til hendes praksis. Det kan fx være afgørende for et menneske, der sidder i kørestol, at der er brede nok døre til, at kørestolen kan komme ind.

Berit vil desuden gerne sikre sig, at Rødovres borgere har mulighed for at orientere sig om adgangsforholdene i hendes praksis, inden de bestiller tid. Derfor er hun en del af mærkeordningen God Adgang. På den måde ved borgerne, hvad de kan forvente sig, når de skal til behandling hos Berit.

"Berit Molsing Beining gør en stor forskel i rigtige mange menneskers hverdag, fordi hun med sit valg om at være en del af mærkeordningen God Adgang giver borgere med funktionsnedsættelse mulighed for at vælge en praksis, der er tilgængelig for dem. Berits valg gavner både Rødovres borgere og Berit, der via God Adgang giver sine patienter den bedst mulige behandling – allerede inden de booker tid eller møder op til behandling," forklarer Sif Holst, næstformand for Danske Handicaporganisationer.

Berits praksis opfylder alle God Adgangs krav til fysiske adgangsforhold, og derfor har Berits praksis fået tildelt samtlige syv mærker. Det betyder, at man kan gå ind på hjemmesiden godadgang.dk og se, at man, hvis man fx har nedsat syn, er allergiker eller dårligt gående, uden problemer kan få behandling i Berits praksis.

God Adgang for alle

Region Hovedstaden vil gøre det let for borgere med funktionsnedsættelser at få et overblik over adgangsforholdene i regionens praksisser. Derfor sætter Region Hovedstaden nu ekstra fokus på mærkeordningen God Adgang. Målet er, at endnu flere vil gøre som Berit Molsing Beining og blive en del af ordningen.

"Vi tror, at der er rigtig mange andre behandlere, der ligesom Berit Molsing Beining er bevidste om deres adgangsforhold, og som slet ikke behøver at ændre noget i deres praksis for at få et eller flere af God Adgang-mærkerne. Derfor håber vi, at andre behandlere i regionen vil se Berit Molsing Beining som en foregangskvinde, så vi forhåbentlig får endnu flere behandlere med i God Adgang og derved sikrer endnu bedre og mere information til de borgere, der har brug for det," siger Sif Holst.

Mærkeordningen er gratis for behandlere i praksissektoren i hele Region Hovedstaden. Lige nu gør Region Hovedstaden en særlig indsats i Rødovre Kommune, hvorfor alle kommunens fysioterapeuter, kiropraktorer, fodterapeuter, læger og speciallæger i efteråret 2017 bliver kontaktet og tilbudt et besøg af en God Adgang-konsulent.

Konsulenten sørger for at udarbejde en beskrivelse af praksissens adgangsforhold, der bliver tilgængelig på godadgang.dk, sundhed.dk og behandlerens egen hjemmeside. Det er både nemt og gratis for behandleren – og en kæmpe hjælp for borgerne.

Redaktør