​​

Film og podcast

​Her kan du se film, hvor unge patienter, sygeplejersker og læger sætter perspektiver, oplevelser og erfaringer på anbefalingerne til et ungevenligt sundhedsvæsen. Du kan også høre podcasten Fårking Kronisk, der giver et ærligt og øjenåbnende indblik i dét at være ung og kronisk syg.

Film om veje​​​​n til et ungevenligt sundhedsvæsen

I filmene kan du møde unge fra UNGEPANELERNE I DANMARK og sundhedsprofessionelle. De sætter perspektiver, oplevelser og erfaringer på anbefalingerne, som relaterer sig direkte til praksis i sundhedsvæsenet. Der er én film for hver af de fem anbefalinger og en teaser, der fungerer som et sammendrag af de fem anbefalingsfilm. 

Podcasten Få​rking Kronisk 

I podcasten Fårking Kronisk snakker vært Mette Aas sammen med den ugentlige gæst om, hvordan det egentlig er at være ung og kronisk syg. De snakker om hospitalsindlæggelser, lykkelig kærlighed og alt derimellem. Udover at have sin egen podcast er Mette også medlem af UNGEPANELERNE I DANMARK.

Det er Mettes håb, at podcasten kan fungere som en samtalestarter. Hun uddyber: - Jeg håber, at sundhedspersonalet kan bruge den til at kravle ind under huden på den unge uden at skulle krydsforhøre og stille grænseoverskridende spørgsmål.


De g​​rundlæggende kompetencer

​​​

De rette ord til det rette udvikling​​strin


Det altafgørende ungdoms​​liv og den mentale sundhed


Den betydningsf​ulde involvering


Den gradvise autonomi og de​​n trygge transition


Vejen til et ungevenligt sundh​edsvæsen


Fårking Kron​​isk​

​Lyt til F​​årking​ Kronisk på SpotifyRedaktør