Ungepanel.dk har politisk indflydelse

​Den 9. maj 2017 gik Ungepanel.dk fra at være et netværk, der ønsker at have samfundsmæssig og politisk indflydelse til et netværk, der har fået indflydelse og har gjort en forskel for kronisk og alvorligt syge unge.

Den 30. april 2016 blev Ungepanel.dk grundlagt af unge fra landets ungepaneler. Med en ungdommelig tro på, at man kan ændre verden, blev målet for Ungepanel.dk: "at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksomme på områder, hvor de eksisterende tilbud til kronisk og alvorligt syge unge kan styrkes.

En kernesag var fra starten at gøre det nemmere for kronisk og alvorligt syge unge at få den rette støtte i forbindelse med uddannelse. Gennem ungdomsfolkemøde, foretræde og møder i både Folketinget og Undervisningsministeriet har unge fra Ungepanel.dk gjort beslutningstagere opmærksomme på, at uddannelsesstøtte til kronisk og alvorligt syge unge skal gøres mere tilgængelig – og det har virket.

Den 9. maj 2017 gik Ungepanel.dk fra at være et netværk, der ønsker at have samfundsmæssig og politisk indflydelse til et netværk, der har. 

På Undervisningsministeriets hjemmeside, under Specialpædagogisk støtte, er der nemlig nu kommet en ny kategori: "Kronisk eller alvorlig sygdom". Klikker man her, kan man sort på hvidt læse, at er man ung og kronisk eller alvorlig syg, har man mulighed for at søge om støtte i forbindelse med uddannelse, hvilket både gælder for Ungdoms- og Videregående uddannelser.


Redaktør