Chefens klumme: Bæltet over og under Femern Bælt

​EU binder Europa sammen med støtte til store infrastrukturprojekter. Danmark matcher den europæiske dagsorden, og bestyrelsen får syn for sagen på en smuk midsommerdag.

Vent...

​Medierne bringer nyheden om et enigt folketing bag en dansk infrastrukturplan. Der er genindført nattog mellem Stockholm og Berlin via København. European Year of the Rail sender et tog på en rejse fra Lissabon til Paris via det meste af Europa. Imens venter mange på at kunne rejse rundt i EU uden grænsebomme, covid-formularer, kontrol og test.

Der er ret meget asfalt og ret mange togskinner. Og et par tunneler. På Scan-Med korridoren arbejdes der på tunneler under Femern Bælt-forbindelsen og gennem Brenner-passet. Vi bliver bedre forbundet på en hurtigere måde. Projekterne skaber også arbejdspladser, opkvalificering og forhåbentligt løft i de lokale økonomier også på længere sigt. Infrastrukturens vigtighed for hele Europa understreges af EU's økonomiske støtte til byggerierne.

Og netop Rødby Havn, hvor der lægges an til også her at gøre Danmark landfast med Tyskland, var vært for seneste bestyrelsesmøde i Greater Copenhagen EU Office. Det var første gang i meget lang tid, at vi så hinanden i mere end to dimensioner. Alt forløb godt, der var engageret deltagelse, og værdien af de små snakke før og efter mødet blev meget tydeligt. Det er dejligt med lyst til mere samarbejde om fælles danske og EU-dagsordener, som fordrer positionering i EU-systemet og deltagelse i EU-projekter. Resultaterne tikker ind, den halve milliard i hjemtag er rundet, forskerne har den internationale hat på, vores kommunikation sprudler, og medarbejderne får masser af børn. Tak for opbakning!  Corona betyder også fokus, fællesskab og fleksibilitet – det arbejder vi videre med efter sommerferien. Sjældent har den været så tiltrængt. I ønskes alle en god sommer.

Birgitte Wederking

@birwed (holdninger er personlige)

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor