​​​​​​​​​​​​

E-læring hjælper med konvertering til MitID Erhverv

​Alle ansatte i RegionH, der anvender medarbejdersignatur i forbindelse med deres arbejde, skal senest 31. oktober i år være klar til at bruge MitID Erhverv, der afløser NemID som udfases. En e-læringsguide viser trin for trin, hvordan man aktiverer MitID Erhverv. 

Vent...

Af Trine Kit Jensen


Ordinering af medicin via det fælles medicinkort (FMK) på Sundhedsplatformen er blot én af de arbejdsgange, der fra udgangen af oktober vil kræve login med MitID Erhverv. Det samme gælder fx behandling af utilsigtede hændelser, adgang til Sundhed.dk med mere, og det er ikke kun klinikere, der skal sørge for at aktivere MitID Erhverv i tide. Det samme skal administrative medarbejdere, der fx håndterer lønninger og skal indberette til SKAT eller medarbejdere, der indberetter til andre offentlige myndigheder.

Øvelsen omfatter i alt 32.000 ansatte i Region Hovedstaden og alle berørte medarbejdere vil automatisk få mailbeskeder om, at de skal konvertere til MitID Erhverv senest 31. oktober.

"Den film vil vi meget gerne slå et slag for, at man ser for at gøre sig parat til aktiveringen"
​siger Niels Sejer.​

- Ellers vil der være arbejdsopgaver, de ikke kan udføre, og vi anbefaler medarbejderne at komme i gang hurtigst muligt. Der kan være noget, der driller i processen, og vi har tidligere set, at Digitaliseringsstyrelsens systemer kan blive belastede, hvis mange vil på samtidig, siger Niels Sejer, projektleder på udrulningen af MitID Erhverv i Region Hovedstaden.

For at lette processen for den enkelte har Center for IT og Medicoteknologi (CIMT) sammen med RegionH E-læring produceret en kort instruktionsfilm, der trin for trin viser, hvordan man aktiverer sin medarbejdersignatur på Erhvervs ID-portalen, så MitID Erhverv er klar til brug inden deadline.

- Den film vil vi meget gerne slå et slag for, at man ser for at gøre sig parat til aktiveringen, siger Niels Sejer.

Også hjælp på ​​andre måder

E-læringen er ikke det eneste initiativ, der skal få konverteringen til MitID Erhverv til at forløbe så glat som muligt. Der er lavet en implementeringsplan med en rækkefølge for udrulningen, og på de enkelte matrikler vil medarbejdere fra CIMT, SP-kyndige og hospitalernes egne it-teknikere være til stede i udrulningsperioden for at hjælpe til.

 - Derudover vil CIMT´s Servicedesk være bemandet med ekstra medarbejdere, der har særlig viden om aktiveringsprocessen i forbindelse med MitID Erhverv og de problemer, man eventuelt kan støde ind i, fortæller Niels Sejer.

Medarbejdere med brug for assistance til aktivering af MitID Erhverv skal trykke 0, når de ringer til Servicedesk.

Selv om der er lagt en plan med onsite support på hvert hospital, lyder opfordringen fra CIMT, at brugere allerede, når de modtager en aktiveringsmail, kan gå i gang med konverteringen til MitID Erhverv. 

 Find mere information og vejledning om overgangen til MitID Erhverv på Region Hovedstadens intranet (kræver login på pc i regionen)​

Se filmen om aktivering i Erhvervs ID-Portalen: 

​​

​​​
​​

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor