​​

Velbesøgt hjemmeside om den gode genoptræningsplan

​På hjemmesiden GGOP.dk kan alle sundhedsprofessionelle hente inspiration til den gode genoptræningsplan. Hjemmesiden er blevet til i et samarbejde mellem de fem regioner og RegionH E-læring. Den har været i luften i godt et år og har pæn trafik. 

Vent...

​Af Trine Kit Jensen


 - Det har været et super samarbejde, og det er dejligt at se, at hjemmesiden bliver brugt.

Sådan lyder det fra Karin Spangsberg om hjemmesiden GGOP.dk., der gik i luften i november 2020. Karin Spangsberg er ansat som programleder på Videnscenter for Neurorehabilitering på Rigshospitalet og var i perioden 2018-2020 leder af projektet Den Gode Genoptræningsplan – med sigte på genoptræning af mennesker med erhvervet hjerneskade.

Med puljemidler på 4,5 mio. kr. fra Sundhedsstyrelsen indgik de fem regioner i et samarbejde om bl.a. at styrke de sundhedsprofessionelles vidensniveau og kompetencer i forhold til genoptræningsplanen på landets hospitaler. Et af de mange initiativer i projektet var at producere et e-læringskursus for de læger, som var blevet undervist på hospitalerne. Men efter nogle måneder havde kun en mindre andel af lægerne tilmeldt sig og gennemført kurset.

-  Selv om der var læger med i forbindelse med udviklingen af kurset, ramte vi måske ikke helt målgruppen eller måske blev kurset ikke prioriteret i en travl hverdag, fordi lægerne allerede havde fået undervisning ude på hospitalerne, siger Karin Spangsberg.

Nu er alt materiale fra e-læringskurset imidlertid tilgængeligt på GGOP.dk, bl.a. sammen med andet undervisningsmateriale, der blev udviklet i forbindelse med projekt Den Gode Genoptræningsplan. På hjemmesiden er målgruppen udvidet til at omfatte alle sundhedsprofessionelle, som gerne vil vide noget om genoptræningsplanen. En del af materialet er generisk, så det ikke kun har relevans, hvis man arbejder på hjerneskadeområdet, og den "opskrift" har givet pæn trafik på hjemmesiden, der sidste år havde 4185 unikke besøgende.

Bidrager til forankring

Det indhold fra e-læringskurset, der nu ligger på hjemmesiden, er bl.a. tre korte animationsfilm med introduktion til hhv. genoptræningsplan, specialiseringsniveauer, patientinddragelse og tværfaglighed. Derudover kan den besøgende teste sin viden på området.

Det er RegionH E-læring, der har stået for opsætning og design af hjemmesiden, som Karin Spangsberg er glad for, fordi alt det, der er udviklet i forbindelse med projektet, nu bliver ved med at leve. 

-  Alt hvad vi har udarbejdet i projektperioden, er til fri afbenyttelse på hjemmesiden, og tilgængeligheden bidrager til en forankring af det, vi har sat i værk.  Vil du have mere viden om lovgivningen vedrørende genoptræningsplaner, kan du finde den på hjemmesiden. Vil du undervise dine kolleger, kan du finde undervisningsmateriale på siden, og du kan også hente inspiration til patientinddragelse i forbindelse med udarbejdelsen af en genoptræningsplan, siger hun.

På et webinar arrangeret af Sundhedsstyrelsen og Socialstyrelsen holdt Karin Spangsberg for nylig et oplæg om projekt Den Gode Genoptræningsplan og herunder også hjemmesiden.

-  450 var logget på under webinaret, men det tal skal ganges med en ubekendt faktor, da flere kan have set med via samme computer, siger Karin Spangsberg. 

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor