Podcast

​Podcast-mediet har de senere år vokset sig stort, og lydfortællinger indgår også i paletten af værktøjer, der bliver taget i brug, når RegionH E-læring producerer digital undervisning.  ​

​Fordelen ved podcasts er bl.a., at det kun kræver en mobiltelefon og et sæt hovedtelefoner at lytte til dem. Det er ikke nødvendigt at sidde foran en computer. Man kan høre dem, mens man er på farten. 

Med skiftende samarbejdspartnere er RegionH E-læring i gang med at udforske, hvad lydmediet kan bidrage med i undervisnings-sammenhænge – alene eller i kombination med andre læringsværktøjer.

Mange muligheder

Det har bl.a. ført til udvikling af en stribe audioguides til Nyt Hospital Herlev​, der var en del af en større uddannelsespakke. Med en telefon i hånden kunne personalet her bevæge sig rundt på et sengeafsnit og besøge fx en sengestue, patienternes opholdsrum eller skylle- og affaldsrummet, mens de lyttede til informationer om indretning, udstyr og funktioner i de enkelte rum.  Undervejs var der mulighed for at stoppe op og afprøve forskellige funktioner i praksis.

Et andet eksempel på anvendelse af lydmediet er en mini-podcast​, der er en del af et e-læringskursus om neuropædagogik, produceret i samarbejde med botilbuddet 3Kløveren under Den Sociale Virksomhed. Her bruges en samtale mellem to fagpersoner til introduktion af et pædagogisk greb, som er særligt for dette botilbud.

Et tredje eksempel er et samarbejde med Psykiatrisk Center Sct. Hans om digital undervisning i love og regler for tvang i psykiatrien. Her udvikles udover klassisk e-læring også en podcast, der har samme indhold, men hvor formen er tilpasset lydmediet. 

Hør eksempler på nogle af vores podcast-produktioner


Redaktør