Håndhygiejne

​Håndhygiejne handler om at holde sine hænder rene, dvs. fri for mikroorganismer (f.eks. virus og bakterier), kemiske stoffer og andet almindeligt snavs. En god håndhygiejne er en af de vigtigste måder at bryde smitteveje.​​​​​

Den usynlige udfordring

Se filmen "Den usynlige udfordring - en film om håndhygiejne"​

Håndhygiejne for børn

Hvorfor skal man vaske hænder, og hvordan bliver de helt rene?

Lær børnene om håndhygiejne på en sjov måde. De kendte figurer Magnus og Myggen skal gøre børn klogere på, hvorfor det er vigtigt at vaske bakterierne væk både i hverdagen, og når man er på hospitalet.

​​I pixibogen ”Magnus får tællefeber” lærer børnene, hvornår man skal huske at vaske hænder i løbet af dagen. I bogen er der også sjove ”vaske hænder” sange og tegneark til farvelægning.

​I  et spil med Magnus og Myggen gælder det om at skyde så mange bakterier ned på hospitalet som muligt.

Spillet og bogen kan findes ​på www.renehænder.dk​ og via App’en ”Rene Hænder” på Android, iPhone eller iPad.

Læs mere om håndhygiejne for børn på hospitalet​​ og hvilken rolle du, som forælder eller pårørende til et indlagt barn, spiller.

Lys guider til god håndhygiejne

Et lille lys på sæbedispenseren tændes og viser rette vej, når der er bevægelse på toilettet – og bagefter lyser først papirdispenseren og siden spritdispenseren op. Sådan fungerer et helt nyt system til indretning af håndvask på toiletter, som er ved at blive rullet ud til 100 toiletter. Test på bl.a. Tand-Mund og Kæbekirurgisk Ambulatorium på Rigshospitalet har vist, at brugen af sæbe og sprit stiger med mere end 15%, når systemet er sat op. Systemet ”LightGuide” er udviklet af firmaet Berendsen i samarbejde med Rigshospitalet. 

Stop smitten!

Region Hovedstaden har lavet en pjece med information om håndhygiejne til patienter og besøgende. Pjecen er lavet på seks sprog: dansk, engelsk., arabisk, urdu, somalisk og tyrkisk.Redaktør