​​​​

Nye film: Værd at vide om multiresistente bakterier

​Hvad er vigtigt at vide, hvis man får påvist en multiresistent bakterie? Er det farligt? Og hvordan undgår jeg at jeg overfører den til andre? Det får du svar på i to nye informationsfilm fra Region Hovedstaden.​​

Vent...

Hygiejneorganisationen i Region Hovedstaden har lavet to korte film, der fortæller om multiresistente bakterier. Multiresistente bakterier, er bakterier, der er modstandsdygtige over for flere af de typer antibiotika, som man normalt bruger til at behandle infektioner. De resistente bakterier kendes ofte under deres "bogstavnavne", hvor MRSA, VRE og CPO er nogle af de mest almindelige kendte.

Infektioner med multiresistente bakterier er ikke mere alvorlige end almindelige infektioner. De kræver dog behandling med andre og mere bredspektrede typer antibiotika, som man ønsker at begrænse brugen af mest muligt, for at undgå at bakterierne udvikler yderligere resistens. Det er derfor vigtigt, at multiresistente bakterier ikke bliver spredt til andre.

Den ene film er til dig, der enten selv har fået påvist en multiresistent bakterie eller er pårørende til en, der har. Den fortæller bl.a. om hvordan man kan undgå at sprede bakterierne til andre.


Som bærer af multiresistente bakterier er man ofte ikke syg, men bærer blot bakterien på huden, slimhinder eller i mave-tarm-kanalen. Almindelige regler for god personlig hygiejne og især håndhygiejne ved hyppigt håndvaske og brug af håndsprit er derfor meget vigtig, så bakterier ikke overføres direkte til andre eller via overflader.

Den anden film giver 6 små vigtige beskeder om multiresistente bakterier, fx Hvor kan man blive smittet? Er multiresistente bakterier mere farlige end ikke-resistente bakterier? Hvordan undgår man at smitte andre? Og hvad sker der, hvis man får påvist multiresistente bakterier? 

​Hvis du har spørgsmål om multiresistente bakterier kan du læse mere herom på Sundhedsstyrelsens hjemmeside Fakta om multiresistente bakterier​​​

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor