​​​​​​

Publikationer

​Vores Sunde Hverdag udgiver løbende videnskabelige artikler baseret på projektet og rapporter, som skal sikre et solidt vidensgrundlag for udvikling af forebyggelsesindsatser i kommunerne. Rapporterne for Rødovre, Hjørring, Høje-Taastrup og Frederikshavn kommuner kan findes på denne side.

Artikelforside

Our Healthy Community C​onceptual Framework and Intervention Model for Health Promotion and Disease Prevention in Municipalities​

Den første forskningsartikel fra Vores Sunde Hverdag blev publiceret den 22. februar 2023. Artiklen beskriver hver af de tre faser i modellen i forhold til arbejdet med sundhedsfremme og forebyggelse i kommunerne. Modellen er baseret på supersetting-tilgangen og systemtænkning og kræver aktiv involvering og samarbejde på tværs af lokale aktører fra det offentlige, det private og civilsamfundet i kommunen.
​Høje-Taastrup Kommune

Forside af rapportVores Sunde Hverdag. Kommunesituationsanalyse del 1. Høje-Taastrup 2022
Rapporten består af en analyse af sundhedstilstanden hos Høje-Taastrup Kommunes borgere samt en kort beskrivelse af handlemuligheder.

​Mental sundhed og trivsel hos unge i Høje-Taastrup. Kommunesituationsanalyse del 2. Høje-Taastrup 2023

Rapporten indeholder en gennemgang af, hvilke indsatser der virker inden for mental sundhed og trivsel hos unge, som er det tema, Høje-Taastrup Kommune har valgt at arbejde med i Vores Sunde Hverdag. I rapporten findes også en oversigt over mulige aktører i kommunen.
Frederikshavn Kommune

Forside af rapportVores Sunde Hverdag. Kommunesituationsanalyse del 1. Frederikshavn 2022
Rapporten består af en analyse af sundhedstilstanden hos Frederikshavn Kommunes borgere samt en kort beskrivelse af handlemuligheder.

Forsidebillede af rapport​​Mental sundhed og trivsel hos børn og unge i Frederikshavn Kommune. Kommunesituationsanalyse del 2. Frederikshavn 2023

Rapporten indeholder en gennemgang af, hvilke indsatser der virker inden for mental sundhed og trivsel hos børn og unge, som er det tema, Frederikshavn Kommune har valgt at arbejde med i Vores Sunde Hverdag. I rapporten findes også en oversigt over mulige aktører i kommunen.


​​

Rødovre Kommune

Rapportforside

Værktøj til at engagere unge i byudvikling. Rødovre Kommune og Vores sunde Hverdag

I Rødovre Kommune har Teknisk Forvaltning, Jobcentret og headspace sammen udviklet et værktøj, hvor sårbare unge involveres i byudvikling. Det er sket ud fra et ønske om at få indsigt i flere borgeres syn på deres lokalområde.

Værktøjet kan bruges til udviklingstiltag indenfor forskellige former for by- og områdeudvikling, ligesom det kan bruges til forskellige målgrupper. Værktøjet er udviklet og afprøvet som en del af Vores Sunde Hverdag.


Rapporten består af en analyse af sundhedstilstanden hos Rødovre Kommunes borgere (2019) samt en kort beskrivelse af handlemuligheder.

Rapport forside

Rapporten indeholder en gennemgang af, hvilke indsatser der virker inden for trivsel og bevægelse blandt børn og unge, som Rødovre Kommune har valgt at arbejde med i Vores Sunde Hverdag. I rapporten findes også en oversigt over mulige aktører i kommunen.

Rapport forside

I rapporten præsenteres resultater fra en lokalsamfundsanalyse i bydelen Islev. Rapporten har fokus på både ønsker, behov, ressourcer og mulighed for forbedringer i Islev. 

En pixiudgave af rapporten kan rekvireres ved at kontakte projektet (videnskabelig medarbejder Signe Damsbo Birch kan kontaktes på e-mail: signe.damsbo.birch@regionh.dk).
Hjørring Kommune


Rapporten består af en analyse af sundhedstilstanden hos Hjørring Kommunes borgere (2019) samt en kort beskrivelse af handlemuligheder.

Rapporten indeholder en gennemgang af, hvilke indsatser der virker inden for mental sundhed blandt familier, børn og unge, som Hjørring Kommune har valgt at arbejde med i Vores Sunde Hverdag. I rapporten findes også en oversigt over mulige aktører i kommunen.


Rapport forside
Vores Sunde Hverdag Hjørring Kommune. Lokalsamfundsanalyse Bindslev og Tversted. Januar 2021
I rapporten præsenteres resultater fra en lokalsamfundsanalyse i byerne Bindslev og Tversted. Rapporten har fokus på både ønsker, behov, ressourcer og mulighed for forbedringer i Bindslev og Tversted.


Redaktør