Krop & Kræft team og deltagere

Krop & Kræft

Krop & Kræft er et træningstilbud målrettet kræftpatienter i kemoterapi. Træningstilbuddet bygger på en sundhedsfaglig og tværvidenskabelig forskningsindsats i UCSF og udbydes året rundt i Region Hovedstaden.​​​​
Krop & Kræft startede som et forskningsprojekt i 2001, og har gennemgået tre forskningsfaser afsluttende med et randomiseret kontrolleret forsøg. Forskningsprojektet viste at træningsprogram Krop & Kræft reducerer træthed, forbedrer den fysiske kapacitet og øger energiniveauet hos kræftpatienter i kemoterapi. Siden 2007 har Krop & Kræft været implementeret som et fast træningstilbud i Region Hovedstaden.

Over 2000 kræftpatienter har deltaget i træningstilbud Krop & Kræft som består af konditions- og styrketræning, afspændingstræning, kropsbevidsthedstræning og massage. Der trænes ni timer om ugen i seks uger på hold med 14 til 16 deltagere. For at deltage i Krop & Kræft skal man være over 18 år og i behandling med kemoterapi på Rigshospitalet eller et andet hospital i Region Hovedstaden. Træningen foregår i træningslokaler på Ryesgade 27, baghuset, 2200 København N. 

Krop & Kræft findes også på andre af landets hospitaler efter den Krop & Kræft sk​abelon der er blevet udviklet og undersøgt i UCSF på Rigshospitalet. De andre hospitaler er: Aalborg Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital, Regionshospitalet Herning, Vejle Sygehus, Sydvestjysk sygehus Esbjerg, Odense Universitetshospital, Sygehus Sønderjylland, Sønderborg, Herlev-Gentofte hospital og Bornholms Hospital.

Fagpersoner, undervisere og ansvarlige tilknyttet Krop & Kræft-teamet er: Christian Lillelund, fysioterapeut/humanfysiolog; Jette Brabrand​, sygeplejerske; ​ Birgitte Rasmussen, sygeplejerske; Kira Bloomquist fysioterapeut/ph.d.; Christina Andersen, sygeplejerske/ph.d./daglig leder.

Kontakt eventuelt Krop & Kræft-teamet for at høre mere om træningstilbuddet på kk.rigshospitalet@regionh.dk


Redaktør